Friday, April 2, 2010

How to Train Your Dragon (2010)

Kävimme viime viikolla katsomassa tyttären kanssa How to Train Your Dragon elokuvan ja ensitunnelma oli melko jännittynyt. 5-vuotiasta tytärtämme taisi jopa etukäteen hiukan hirvittää tämä lohikäärme-aiheinen elokuva. Mutta elokuvakokemus yllätti meidät positiivisisesti ja huomasimme, että nuo kaikki pelottavan tuntuiset lohikäärmeetkin olivat lopulta lähes lemmikkieläinten kaltaisia, tuntevia otuksia.

We went to see How to Train Your Dragon last week and first impression was quite excited and nervous. Our 5-year old daughter was even a bit scared to see a movie about dragons. But this movie suprised us positively and we realized that all those scary looking dragons were in the end almost pet like, feeling creatures.

Elokuvan päähahmot ovat tässä. Nuori viikinkipoika Hiccup (Jay Baruchel) ja hänen kohtaamansa yönmusta lohikäärme, jonka poika kohtaa ja jo pian nimeää Toothlessiksi. Tuo kaikkein vaarallisin ja pelätyin lohikäärme, jonka Hiccup-niminen poika onnistuu jollain ihmeen konstilla kesyttämään. Toothless-hahmossa ja näiden kahden keskinäisessä ystävyydessä on jotain sellaista, joka porautuu syvälle sisimpään ja tekee vaikutuksen niin pieneen kuin suurempaankin ihmismieleen.

The main characters of this movie are here. Young viking boy called Hiccup (Jay Baruchel) and a dragon he first encounters and then names Toothless. Toothless Dragon can make a huge impact on the viewer. The most dangerous and frightening dragon of all, which a boy named Hiccup was able to train. There is something special about the Toothless character. He and the friendship between these two characters drills deep inside us and makes an impact into the minds of both the small and the bigger human minds.


Nämä kaksi sympaattista hahmoa seikkailevat yhdessä läpi elokuvan. Kookkaan ja sysimustan kuoren alta paljastuu sympaattinen ja suojelunhaluinen lohikäärme. Tuo suurikokoinen otus kissamaisine silmineen, hassuine tapoineen, ilmeineen tai eleineen ei voi saada kuin hyvälle mielelle. Toothless saa pienenkin ihmisen ymmärtämään, että pelottavan kuorenkin alta voi paljastua lämmin sydän.

Tuo sysimusta lohikäärme hahmo saa myös miettimään, kuinka me kaikki olemme pienine vikoinemme ja epätäydellisine piirteinemmekin ainutkertaisia ja arvokkaita yksilöitä. Ja kyllä vaan, arvasit ihan oikein. Toothlesskaan ei ole täydellinen...

These two sympatethic characters have many adventures ahead of them. That big framed, black dragon reveals to be a sympathetic and protective creature with cat like eyes and funny faces that makes you smile. Toothless makes even the youngest movie goers to realize that you may find a warm heart under a scary looking skin.

That pitch black dragon also teaches us that you may have flaws and imperfections in you but you're still a remarkable and unique you. And you guessed right, even Toothless is not perfect...

Suosittelen tätä elokuvaa kaikille animaatioiden ja seikkailuelokuvien ystäville. Tarjoaa jännitystä, iloa ja elämyksiä niin lapsille kuin aikuisillekin!

I recommend this movie to all you friends of animation and adventure. This experience offers excitement, joy and nice experience for both children and grown ups!


****

7 comments:

 1. Melkein kaikki näkemäni kommentit elokuvasta ovat olleet positiivisia, joten ehdottomasti pitää itsekin käydä tämä jossain vaiheessa katsomassa (menee siis jo täälläkin teatterissa) :)

  ReplyDelete
 2. 10-vuotias tyttäreni kävi tämän juuri katsomassa. Piti näkemästään. Sanoi kyllä, että oli aika vauhdikas ja meluinen, ja ehkä hieman poikamainen elokuva, mutta tykkäsi silti.

  ReplyDelete
 3. Moi Päivi. Oli kyllä oikein hyvä elokuva, josta pitävät varmasti niin pienet kuin isotkin katsojat.

  Moi Sooloilija. Minä taas en osannut ajatella tätä edes miteskään poikamaisena elokuvana. Lumouduin niin kovasti tuosta Toothlessista, että viikinkikylä raavaine miehineen jäi vähän taka-alalle. Ja oli siellä joukossa pari reipasta viikinkityttöäkin... ;-)

  ReplyDelete
 4. Juu varmaan molemmille sopiva elokuva, mitä kuullostelin..
  Jotkut toiset animaatiot kun ovat selkeästi esim. tytöille suunnattu. Esim. Prinsessa ja sammakko. Olihan siellä pikkupoikiakin katsomassa äitiensä ja siskojensa kanssa, mutta vähän kuitenkin oli enemmän tyttöelokuva.

  ReplyDelete
 5. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 6. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 7. Moi Sooloilija ja hui, multa on ihan jäänyt huomaamatta tää sun viimeisin kommentti. Niin on ollut kaikenlaista hulinaa ja sitten sitä lapsosen sairasteluakin, että bloggailu on jäänyt hiukan vähille. Monta olis leffaa katsottujen listalla tänne lisättäväksi, joten koetan tsempata jo piakkoin ;-)

  Mutta tähän viel vastailen, että kyllä tämä leffa sopii tosiaan niin pojille kuin tytöillekin eikä ole niin selkeästi poikamainen kuin taas päinvastoin nuo prinsessa-aiheiset leffat ovat selkeästi enempi tytöille suunnattuja elokuvia. Prinsessa ja sammakko elokuva oli muuten tosi mainio, meidän pikkuneiti tykkäsi kyllä kovasti!

  ReplyDelete