Saturday, January 30, 2010

Valentine's Day

Pianhan se jo on edessä, 14.2. ja Valentine's Day. Joka on muuten yhtään liioittelematta ISO juttu täällä Yhdysvalloissa. Miehet juoksevat ihan oikeasti otsat hiessä suklaarasioiden, kukkakimppujen tai timanttikorujen (tai jonkun vielä pähkähullumman lahjan) perässä. Kaikki tämä tuon maagisen päivämäärän ja ennen kaikkea tyttöystävän, vaimon tai ehkä jopa (auts!) rakastajattaren tähden.

Yhdysvalloissa Valentine's Day on päivä, jolloin miehen PITÄÄ muistaa naistansa! Stressaava tapa, jota ei tosin meidän perheessä tunneta.

Meillä tuo miesten kammoama 14.2. päivämäärä osuu nimittäin parin päivän päähän mieheni 12.2. syntymäpäivästä, joten meilläpä tämän päivän merkitys on kääntynyt ylösalaisin. Meillä ystävänpäivänä muistetaankin miestä. Haa!

Ja minulla oli tietenkin heti eräs elokuva-aiheinen ehdotus isälle ehdotettavaksi. Ajattelin nimittäin, että menisimme katsomaan mieheni syntymäpäivänä 12.2. ensi-iltaan tulevan elokuvan, joka on osuvasti tämä:

Ajattelin, että elokuva Valentine's Day voisi olla kepeä aloitus mieheni syntymäpäivälle ja leffan jälkeen voisimme mennä vaikka johonkin isukin lempipaikkaan syömään.

Arvaan, ettei elokuvassa jätetä rauhaan Valentine's Dayn mukanaan tuomaa suunnatonta painetta miesrintamalla. Eikä myöskään sitä murhetta, jos kukaan ei muistakaan sinua tuona maagisena päivämääränä.

Sillä olisihan se nyt vallan noloa, jos toimiston kaikille muille naisille tuotaisiin kukkakimppuja tai suklaarasioita, mutta juuri se sinun cubiclesi huutaisi tältä osin tyhjyyttään.

Arvaan, että leffassa tuodaan esille toisaalta ehkä myös sitä helpotusta, tyytyväisyyden ja ehkä ihan oikeaa rakkaudenkin jaloa tunnetta, kun joku muistaa, omalla tavallaan, Valentine's Dayna, juuri sinua!

Trailerin ja oman oletukseni mukaan Valentine's Day on keveää katseltavaa ja katsokaa nyt hyvänen aika, mikä määrä nimekkäitä näyttelijöitä tämän leffan rooleissa vilisee!

Tästä heistä suurin osa: Jessica Alba, Kathy Bates, Jessica Biel, Bradley Cooper, Patrick Dempsey, Hector Elizondo, Jamie Foxx, Jennifer Garner, Anne Hathaway, Ashton Kutcher, Queen Latifah, George Lopez, Julia Roberts, Taylor Swift jne. jne.
Pakko myöntää, ettei mieskolaiseni tästä leffa-ideasta nyt mitenkään riemusta kiljahdellut tai kattoon hypähdellyt, muttei myöskään täysin tyrmännyt ajatustani. Joten ehkä menemme sen katsomaan.

Trailerin voit katsoa täältä: http://www.imdb.com/video/imdb/vi2244215833/

Ei varmastikaan mikään maailmaa mullistava elokuvakokemus, mutta hei, minusta on ainakin ihan viihdyttävää katsella välillä vähän tällaisia kevyempiä "hömppäleffojakin". Kaikella katsomallani kun ei aina välttämättä tarvitse olla sen suurempia merkityksiä tai piilomerkityksiä.

Joskus on ihan kivaa vain nauttia keveästä juonenkulusta ja nimekkäiden leffastarojen tuijottelusta! Ja eihän sitä koskaan tiedä, jos vaikka leffa avaa silmäni näkemään koko Valentine's Dayn täysin uudessa valossa.

Odotan siis innolla tätä kokemusta, suostui se tuo minun oma "Valentineni" tämän kanssani katsomaan tai ei... ;-)

5 comments:

 1. Kyllä tuota ystävänpäivää yritetään kovasti kaupallistaa täälläkin. Aivan samoin kuin Halloweenia. Meillä tuo Ystävänpäivä on siitä vähän erilainen, kun pojalla on silloin synttärit. Joten niitä sitten juhlitaan tietenkin.

  Tuo elokuva vaikuttaa just sellaiselta kivalta hömppäelokuvalta jollaisia todellakin tarvii aina välillä. Ei aina jaksa katsoa vakavaa draamaa tai rämisevää toimintaa. Ja on kyllä monta näyttelijää saatu samaan elokuvaan.

  ReplyDelete
 2. Tuo samainen elokuva tulee tännekin pe 12.2. Näin siitä juuri trailerin kun kävin katsomassa Up in the Airin.

  Vaikuttaa hieman samanlaiselta kuin He's Just Not That Into You-leffa.. Paljon henkilöitä ja näppärää kommunikointia.. Aion käydä katsomassa.

  ReplyDelete
 3. Hei Suvi, siis sama suuntaus siellä kuin täällä Jenkkilässäkin. Meillä myös tuo päivä saa hiukan erilaisen merkityksen, kun osuu niin lähelle miehen syntymäpäivää. Mutta onpa sinun pojallasi osunut synttärit hyvään saumaan ;-)

  Ja tosiaan, tällaisia elokuvia tarvitsee välillä. Minä odotan kyllä tätä ensi-iltaa jo kovasti, traileri lupailee kevyttä katseltavaa ja useita leffatähtiä, joita on aina kiva ihailla valkokankaalta.

  Moi Sooloilija. Joo, mä huomasinkin, että on tulossa myös Suomen ensi-iltaan samaan aikaan. Ja varmasti yleisestikin kansainväliseen ensi-iltaan samana päivänä, kun on aiheeltaan sidottu tuohon ystävänpäivään.

  Varmasti hauska elokuvakokemus, ohjaajakin kun on jo meille tuttu ainakin sellaisista leffoista kuin Pretty Woman ja Runaway Bride ;-)

  ReplyDelete
 4. Minäkin ajattelin, että näyttää hyvin samanlaiselta kuin He's just not that into you kaikkien noiden eri hahmojen määrän takia. Voisi olla ihan leppoisa katsottava, mutten nyt odota niin suurella innolla kuitenkaan.

  ReplyDelete
 5. Moi Päivi, varmasti ihan kepeää juonenkulkua tiedossa ja vaikkeivat leffat Pretty Woman tai Runaway Bride nyt kuulukaan mun ou jee, kun hyviä leffoja-kategoriaan, niin luultavasti tässä elokuvassa on jotain samaa. Kuten myös jotain samaa He's just not into youn kanssa, ehkä.

  Minä kyllä odotan tätä leffakokemusta innolla, sillä kyllä täällä Jenkkilässä asuttaessa edes hivenen pitää hössöttää Valentine's Dayn takia ja tämä on minusta kiva date-elokuva miehen synttäreiden kunniaksi. En sit tiedä tosiaan, näkeekö P asian samalla tavalla ;-)

  ReplyDelete