Tuesday, February 2, 2010

Oscar-ehdokkaat 2010


Tänään paljastettiin vuoden 2010 Oscar-ehdokkaat.

Ehdokkaat kategorioittain luettavissa täältä: http://oscar.go.com/nominations/nominees

Paras elokuva-ehdokkaita on muuten ihan hirmuinen määrä, kurkkaapa! Joukossa myös yksi animaatio: UP!

Itse Oscarithan jaetaan 7.3.2010, joten vielä on reilusti aikaa veikkailla voittajia ;-)

8 comments:

 1. Vielä on vähän vaikea veikkailla. Pitää ensin lukea kaikki kategoriat ja nähdä suorituksia. Kaikkien näyttelijöiden suorituksia ei kyllä ehdi nähdä..

  Ehkä soisin Clooneylle pääosasta Oscarin, mutta hetkinen..siellähän oli kyllä niin mahtavia muutkin ehdokkaat. Colin Firthkin erikoisessa roolissaan. Odotan kovasti sitä elokuvaa.

  Voi olla, että naisista pysti menee Sandra Bullockille. Mutta koskaanhan ei tiedä. Vahvoja ovat muutkin. Vaikka Meryl Streepistä hurjasti pidänkin, en nyt ehkä antaisi hänelle pääosapystiä.

  Jatketaanpa keskusteluja kun on enemmän tietoa. Avatarkin yhä näkemättä. 9 ehdokkuutta tuntuu melkein liioittelulta, mutta voihan se olla ihan aiheellistakin..

  ReplyDelete
 2. Moi Sooloilija. Paras elokuva ehdokkaita oli mielestäni ihan hirmuinen määrä, joiden joukossa useampikin hyvä leffa. Inglourious Basterds on minusta heti ensi ajattelemalta paras, mutta kun alkaa asiaa enempi pohtimaan, niin moni muukin leffa tuntuu Oscarin arvoiselta. Ja kun joukossa on kolme sellaistakin elokuvaa, joita en ole edes nähnyt, niin joo-o, vaikeaksi menee.

  Miespääosa-ehdokkaista mun on ainaskin tosi vaikea sanoa mittään, kun en ole nähnyt kuin murto-osan noista elokuvista. Pidin Clooneyn lisäksi The Hurt Lockerin Jeremy Renneristä, mutta mitenhän lie Morgan Freemanin tai Jeff Bridgesin laita? Tai tosiaan Colin Firthin, jolla on kieltämättä aika erikoinen rooli. Toi leffa oiskin kiva nähdä ennen Oscareita. Ei vaan ole ollut meidän alueen leffateattereissa lainkaan, joten epäilen, ette ennättä DVD:lle ennen Oscareita.

  Mahtaakohan tosiaan paras naispääosa-pysti mennä Bullockille? Minusta Meryl oli vahvempi omassa osassaan, mutta nämä nyt ovat makuasioita ja minuun tuo Julie & Julia teki jostain syystä hirmuisen vaikutuksen, vaikkei varmasti ollut monenkaan mielestä mikään maailmaa mullistava elokuva edes. Helen Mirrenilläkin saattaa muuten olla hyvä rooli Leo Tolstoysta kertovassa elokuvassa The Last Station, jonka periaatteesa pitäisi olla jo täällä leffateattereissa, vaan eipä ole näkynyt, ainakaan meidän alueella.

  Naissivuosasta jo useammallakin pystillä palkittu Mo'Nique ansaitsisi mielestäni jopa Oscarin, ja huomasitko, et naissivuosa-ehdokkaana oli Vera Farmigakin! Samoin Christoph Waltzille voisi kyllä mennä pysti mies-sivuosastaan. Mutta nämä kaksi ovatkin melkein veikattavissa aiempien voittojen perusteella. Onkin jännä nähdä, jatkuuko näiden kahden voittolinja Oscareissakin?

  Ja ylipäätään tosi jännä kyllä nähdä, kuka minkäkin Oscarin lopulta saa. Oliko Avatar jopa yhdeksässä kategoriassa ehdokkaana? Ohhoh, se on kieltämättä aika paljon. Aitko mennä katsomaan sen ennen Oscareita?

  ReplyDelete
 3. Hei, aion katsoa Avatarin, mutta en tiedä missä vaiheessa. Pitäisi kai ennen oscareita.

  Huomasin tosiaan, että naissivuosasta kisaavat molemmat Up in the airin naiset.

  Jännää!

  ReplyDelete
 4. Minä en ala vielä veikkailemaan voittajia... jos ehtisi vaikka muutaman näistä vielä nähdä ja sitten voisi paremmin tehdä veikkauksensa. Olen kyllä suunnitellut postaavani omat veikkaukset blogiinkin ennen Oscareita.

  Harmittaa kun en Hurt Lockeria ole nähnyt ja nyt se menee enää myöhäisillan näytöksissä, mihin minä en ikinä jaksa lähteä :/

  ReplyDelete
 5. Hiphei, huomasinpa juuri että Hurt Locker julkaistaan dvd:nä 26.2. joten jospa senkin ehtisi nähdä! :)

  ReplyDelete
 6. Moi Sooloilija. Niin no joo, jos Avatar ei sinua elokuvana juuri kiinnosta, niin ei kait sitä ole pakko katsoa ennen Oscareita. Itse sen sijaan jo mietin toista katselukertaa, Imax-teatterissa, jossa leffan näkisi 3D-versiona jättisuurelta kankaalta. Voisi olla visuaalisesti aika vaikuttava kokemus, tosin nuo näytökset ovat koko ajan loppuunmyytyjä ja leffaan saa kuulema jonottaa siitä huolimatta, vaikka olisi varannut liput ennakkoon. Kaikki kun haluavat ne parhaat paikat, kun ovat pulittaneet lipuistaan extra-hinnan.

  Moi Päivi. Myös minun on hiukan vaikea tehdä veikkauksia muutaman kategorian suhteen, kun on itselläkin noita leffoja vielä näkemättä. Mutta miltei uskaltaisin veikata nuo sivuosapystit jo kohdilleen. Miltei...

  Meinasin jo postata pienen kirjoituksen omista veikkauksistani ja katsoa, miten mieli vielä muuttuu ennen Oscareita, mutta taidan jättää pohdinnat itsekin vielä tuonnemmaksi... ;-)

  Hieno homma, jos The Hurt Locker tulee DVD:lle ennen Oscareita. Minä ainakin yllätyksekseni pidin elokuvasta, vaikken olekaan mikään kovin suuri sotaelokuvien fanittaja.

  ReplyDelete
 7. Ihan johtuen Oscar kohusta paatin menna katsomaan tanaan Crazy Heart:n, jonka levitysta on tietyista syista johtuen laajennettu. Ehka syy katsomiseen oli myos se, etta Jeff Bridgers nappasi Globen George Clooneyn nenan edesta...
  Crazy Heart oli mielestani hiljainen ja vaikuttava elokuva. Koko ajan odotin, etta kohta varmaan tapahtuu jotain pahaa...Elokuvan nahtyani ymmarran, jos Oscar menee Jeff Bridgersille. Sen verran hyva elokuva se on - varsin 'raaka' osaltaan. Jostain syysta tuli mieleeni Barfly elokuva ? Olin myos kovasti tykastynyt Maggie G:n suoritukseen - en ollut nahnyt hanta elokuvassa pitkaan aikaan. Maggie on myos niin hyvassa trimmissa elokuvassa, etta oma dieettinikin muistui mieleen.....

  ReplyDelete
 8. Moi Leena ja kiitos tästä kommentista. Juuri eilen mietin mielessäni, että menenkö katsomaan Jeff Bridgerin leffan vai katsomani An Education-leffan, joka sekin oli muuten ihan mielenkiintoinen ja josta olen juuri tällä hetkellä kirjoittamassa pientä postausta.

  Arvelinkin, että Bridges on Crazy Heart-elokuvan roolissaan vahva jo pelkästään tuon aiemman voittonsakin perusteella. Trailerin olen nyt katsonut muutamaan otteeseen ja myös sen perusteella elokuva vaikuttaa kiinnostavalta. Kiitos vinkistä, menenkin varmasti katsomaan tämän lähiaikoina (mieluusti ennen Oscareita).

  Vai oli Maggie tässä leffassa trimmissä kunnossa? Auts! Mutta jospa motivoisi myös tätä ikuista dieetillä olijaa taas...

  ReplyDelete