Thursday, February 11, 2010

Percy Jackson - uusi Harry Potter?

Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief saa ensi-iltansa täällä Yhdysvalloissa perjantaina 12.2. Suomen ensi-iltaa en vielä löytänyt IMDb:stä.

Percy Jackson on nuorelle yleisölle suunnattu, vauhdikas fantasia-elokuva, jonka ohjauksesta vastaa Chris Columbus, tuttu nimi kahden Potter-leffan, Harry Potter and the Philosopher's/Sorcerer's Stone ja Harry Potter and the Chamber of Secrets takaa.

Kysymys kuuluu, haetaanko elokuvassa jo uutta Harry Potter-tyylistä sankaria? Ja mahtaako leffalle tulla jatkoa?

No, ehkä... ;-) Joka tapauksessa erinomaisen hyvä ajoitus uuden sankarin syntymälle, ajatellen, että Harry Potter sarja alkaa olemaan elokuvienkin osalta finaalissa.

Olen nähnyt Percy Jackson-leffan trailereita nyt jo useaan otteeseen ja elokuva vaikuttaa ainakin trailereiden perusteella kohtuullisen kiinnostavalta. En kuitenkaan ole heti huomenna ryntäämässä tätä katsomaan, mutten ehkä sittenkään malta odottaa elokuvan DVD-version julkaisua, sillä arvelen, että leffa on visuaalisesti toimivampi valkokankaalla kuin kotitelevisiossa.

Ja niin, loppujen lopuksi olen kuiteskin vielä 38-vuoden iässäkin niin "lapsellinen" tapaus, että nautin nuorisolle (sekä lapsille) suunnatuista fantasia- ja seikkailuelokuvista (sekä myöskin animaatioista, mutta niistä lisää joku toinen kerta)... ;-) Ja olenhan aina ollut suuri LOTR-fani, mutta pidän myös Pottereista, vaikka Potter-leffat eivät ylläkään toteutukseltaan aivan kirjojen tasolle.

Leffan rooleissa nähdään nuoren tulokkaan, Logan Lermanin lisäksi mm. Pierce Brosnan, Uma Thurman, sekä omalla kohdallani pienimuotoisia rytmihäiriöitä aiheuttava komistus: Sean Bean.

Percy Jackson-leffan trailerin löydät täältä:

http://www.imdb.com/video/imdb/vi613221401/

5 comments:

 1. Percy Jackson: Salamavaras tulee Suomessakin ensi-iltaan 12.2. :)

  Aika samanlaiseksi on leffan juliste tehty kuin Harry Pottereissakin, tekstifonttikin on hyvin samankaltainen! Mutta ei se haittaa, mä olen kova Potter-fanikin, joten mitä luultavimmin tykkään myös Percyn seikkailuista :)

  En mäkään ihan teini enää ole [täytän tänä vuonna 34] ja mulle kolisee ihan täysillä piirretyt, fantasiat, nuortenleffat yms. draamojen, kauhujen, toimintojen, komedioiden ja kaikkien muidenkin loppujen genrejen kanssa :D Leffafriikki on leffafriikki!

  Oletko muuten katsonut Twilight-saagaa? Mä en ole nähnyt toistaiseksi kuin sen ekan leffa, toka eli Newmoon tulee noin kuukauden päästä dvd:lle täällä Suomessa. Mutta olen lukenut nyt 3 niistä kirjoista :)

  ReplyDelete
 2. Jokaisesta nuorille isommalla rahalla suunnattusta elokuvasta/sarjasta koitetaan tehdä Potterin tapaista rahasampoa. Sellaisen toteutuminen on varmasti hankalaa :) Ei ole ainakaan vielä kovasti kiinnostanut tämä uusi, mutta toisaalta Pottereillekin lämpenin vasta oikeastaan Azkabanin vangin myötä.

  Olisin niin toivonut, että Kultainen kompassi -sarja olisi noussut Potterin vanavedessä, mutta se sitten kompastui heti ensimmäiseen, hyvin keskinkertaiseen osaansa eikä muita kirjoja ole haluttu filmata. Tuossa sarjassahan olisi kerrankin ollut tyttö pääosassa :) (ja huomattavasti paremmassa roolissa kuin Twilightin Bella...).

  Enpä ole teatteriin ryntäämässä minäkään ;-)

  PS. en uskaltanut lukea juttuasi An Educationista, kun huomasin alussa spoilerivaroituksen. Odotan kyseistä leffaa mielenkiinnolla :)

  ReplyDelete
 3. Moi Jonna, siis ensi-illassa Suomessakin tänään tämä tapaus. Mä katsoin kans noit leffajulisteita, että ovatpa tosiaan todella samankaltaisia kuin Potter-julisteet.

  Ihana kuulla, että on muitakin, joiden kohdalla ikä ei ole esteenä fantasia, scifi, nuortenleffja tai jopa animaatioita ajatellen. Ja lähes kaikki genret toimivat minunkin kohdallani, tosin kauhuleffat jätän yleensä ihan tarkoituksella väliin. Ne kun tuppaavat tulemaan uniini.

  Olen katsonut Twilight-saagan kaksi ensimmäistä leffaa, jotka molemmat olen arvioinut kolmen tähtösen arvoisiksi. Ihan viihdyttäviä elokuvia, mutta eivät kyllä yllä omalla kohdallani suosikeiksi saakka. Kirjoista olen sen sijaan pitänyt ja kolmatta olen itsekin lukemassa, neljättä vielä metsästän, jos sattuisi tulemaan hyvään alennukseen (kaikki kun pitäisi saada aina alehintaan...).

  Moi Päivi, niin se taitaa tosiaan olla, että rahasampoa tässäkin kovasti koetetaan takoa. Mä en nyt ihan samalla tavalla lämmennyt tämän elokuvan trailereille kuin esim. Potterin trailereille. Minä kyllä rehellisesti sanottuna odotin innolla jo ihan ensimmäistäkin Potter-elokuvaa ;-)

  Kultainen kompassi-elokuva oli tosiaan hiukan pettymys ja mies ei edes jaksanut katsoa sitä loppuun (mikä kylläkään ei ole hänen kohdallaan muuteskaan mikään harvinaisuus). Olisi tosiaan ollut ihan mukavaa vaihtelua nähdä nuori tyttö pääosassa!

  Ja Educationista vielä, et edellisessä postauksessa mä ihan hivenen paljastan leffan juonta ja lopussa vielä jaarittelen asiasta, joten laitoin tuon ns. varoituksen heti kirjoituksen alkuun. Oletko menossa lähiaikoina sen katsomaan?

  Mielenkiintoinen elokuva, joka palautti mieleeni jo unholaan jääneitä tapahtumia vuosikymmenten takaa, jolloin muutama 16-vee likkakaverinikin eleli tuolloista elämäänsä hiukan samalla mentaliteetilla kuin elokuvan Jenny-tyttönen.

  Ihastuin Carey Mulliganin Jenny-rooliin, kuten itse elokuvaankin. An Education-leffahan on Oscar-ehdokkaana kolmessakin kategoriassa, joten kannattaa kyllä käydä katsomassa ennen Oskuja. Mutta arvaan, että tiesitkin jo tämän... ;-)

  ReplyDelete
 4. Jotenkin on liikaa Potterin tapaista yritystä, joten innostus lopahtaa siihen minun osaltani. Siis Pottereista pidän oikein paljon. Mutta jotenkin tuntuu että väkisis yritetään tehdä juurikin sitä rahasampoa. Toki tuon sitten katson kun dvd ilmestyy. Ja voihan olla että innostun kovastikkin.

  ReplyDelete
 5. Hei Suvi, kyllä tämä hiukan tosiaan vaikuttaa leffalta, jossa haetaan jo uutta Potter-tyylistä sankaria.

  Nähtäväksi jää, miten tämä idea toimii. Itse saatan kipaista teatteriinkin katsomaan, jos sattuu aamupäivän näytös kohdilleen ja pääsen puoleen hintaan. Muuten kyllä ei.

  ReplyDelete