Monday, February 22, 2010

BAFTAa silmät ristissä

Eilen illalla tuijottelin silmät ristissä BAFTA-palkintojen jakoa puolille öihin ja olin ilahtunut nähdessäni voittajien joukossa nämä kaksi.Carey Mulligan palkittiin BAFTA:lla naispääosastaan elokuvassa An Education sekä Colin Firth miespääosastaan elokuvassa A Single Man.

A Single Man
on minulta vielä näkemättä, mutta ajattelin korjata tämän asian jo tällä viikolla, huomatessani, että leffa pyörii jo läheisessä leffateatterissa.

The Hurt Locker
kahmi myös mukavan määrän pystejä (niitä taisi tulla leffalle yhteensä 6kpl), saaden BAFTA:n myös paras elokuva-kategoriassa.

Tunnelma senkun tiivistyy Oscareiden lähestyessä... ;-)

6 comments:

 1. Oi, unohdin Baftat. Eihän niitä muista kun ei missään mediassa täällä niistä puhuta..

  Colin on nyt aika paljon saanut suitsutusta tästä A Single Manin homomiehen roolistaan. Hyvä Colin! Elokuva tulee tänne reilun kolmen viikokn kuluttua, muistaakseni.

  ReplyDelete
 2. Ps. mitäs Colin on tehnty hiuksilleen? Joku rooliko vaatii lainehtivat, vaalennetut hiukset!

  ReplyDelete
 3. Niin olin unohtaa itsekin, mutta ihan sattumalta osui ohjelma eilisiltana silmiini. Hiukan kyllä meinasi unettaa, sillä lähetys tuli tosi myöhään ja olin kukkunut ylhäällä jo aamuvarhaisesta saakka. Ei meinaa vanha enää jaksa, vaan en kuiteskaan malttanut lopettaa katsomista kesken pystienjakoa ja sirittelin silmiäni puolilleöihin.

  Colinin puhe oli tosi hauska ja siellä seisoi pysti kädessä myös An Educationista tutuksi tullut uusi kasvo Carey Mulligankin, josta joku aika sitten puhelimme.

  Colinin hiustyyli näyttää juu hiukan erilaiselta. Saas nähdä, mitä miehellä on tosiaan seuraavaksi roolirintamalla tiedossa?

  Tämä A Single Man-leffan rooli ainakin vaikuttaa todella lupaavalta ja olin iloisesti yllättynyt, kun leffa löytyi viimein myös läheisen leffateatterin valikoimista. Kuulin pikkulinnuilta, että on TODELLA hyvä leffa! Maltan tuskin odottaa tämän näkemistä. Mutta pikkasen kiirusta pukkaa lähipäivinä, joten taitaa mennä lähemmäs loppuviikkoa tämän näkeminen... Hitsi vie!

  ReplyDelete
 4. A Single Man täytyy nähdä, minulle miesrakkaus on kuin hunajaa mehiläiselle...Vaikken ole edes nähnyt Hurt Lockeria niin siitä huolimatta laitoin sen Oscar-veikkauksissani voittajaksi paras leffa-kategoriassa ;O) Ehkä se pitää nyt kaivaa jostain esiin!

  ReplyDelete
 5. Samperi kun kaikki on vielä niin näkemättä... Hurt locker, Single man, Education, kaikki! Murr murr...

  ReplyDelete
 6. Moi Mikaela. A Single Mania odotan jo minäkin, kun vain ennättäisin tässä joku aamu leffateatteriin (aamunäytökset on yleensä noin puoleen hintaan, joten niihin aina ryntään...). Ja leffa toimii takuulla, etenkin, jos miesrakkaus-aiheiset leffat aiheuttaa noinkin vinkeitä tuntemuksia ;-)

  The Hurt Locker oli todella hyvä ja mieleenpainuva leffa, mutta hiukan on itselle edelleenkin vaikeaa ennustaa voittajaa paras elokuva kategoriassa. Mä en henkkoht oikein ymmärrä, miksi sinne on ylipäätään pitänyt tunkea niin monta leffaa?

  Mut tosiaan, The Hurt Locker on jo kahminut aikas läjän pystejä, joten saattaa olla, että sama toistuu Oscareissa.

  Päivi, kyllä sinä nämä kaikki ennätät vielä nähdä ja toivon mukaan ennen Oscareitakin vielä... ;-)

  Ennen Oscareita olisi kieltämättä kiva itsekiin nähdä ainakin A Single Man ja Crazy Heart. District 9 leffan saan lainaksi, kun en ole sitäkään vielä nähnyt.

  Eilen kävin muuten katsomassa leffan The Last Station, enkä enää yhtään kummastele Helen Mirrenin Oscar-ehdokkuutta.

  ReplyDelete