Wednesday, February 3, 2010

Whip It elokuvan tähtiä

Paljastanpa sen, että olen vasta viime vuosina lämmennyt Drew Barrymorelle. Minä en muista mitenkään suuremmin innostuneeni mm. tällaisista elokuvista kuin The Weddins Singer, Ever After, Never Been kissed, 50 First Dates tai Charlie's Angels.

Muistan, kuinka olin joku vuosi taaksepäin kieltäytyä Fever Pitch-leffatreffeistä ystävättäreni kanssa, saatuani tietää, että leffan toisessa pääosaroolissa oli Drew Barrymore. Onneksi tuli lähdettyä, sillä Fever Pitch osoittautuikin tosi hauskaksi komediaksi ja huomasin pitäväni Barrymoren roolisuorituksesta.

Oikeastaan tuon elokuvan jälkeen Drew Barrymoren elokuvia onkin ollut ihan viihdyttävää katsella ja minusta hänellä on hyvät roolisuoritukset mm. elokuvissa Music and Lyrics, He's not that into You ja Grey Gardens, sekä viimeisimpänä elokuvassa Whip It.

Haluaisin nähdä myös elokuvat Confessions of a Dangerous Mind sekä Donnie Darko, joissa Barrymoren nimi myös vilahtaa, monen muun nimekkään rinnalla.

Mutta tässä siis elokuvan Whip It loistavimmat tähdet: Ellen Page, Drew Barrymore sekä Juliette Lewis. Katsokaa nyt tuota kolmikkoa! Mustaa, mustaa, mustaa sen olla pitää ja nuo Lewiksen sukkikset on aikas rajut, mutta entäs Barrymoren tiukkalinjainen puku, wauwi!

En tiedä kuvittelenko, mutta Drew näyttää nykyään tosi hehkeältä (toivottavasti ei kuitenkaan kirurgin veitsen ansiosta) ja tässä kuvassa hän halittelee Elleniä niin sisarellisesti ja lämmöllä. Näillä naisilla on taatusti ollut hauskaa tätä elokuvaa tehdessään.

Niinkuin varmasti myös tällä naisella. Minä pidin myös Juliette Lewiksen "bad ass"-roolista tässä elokuvassa ;-) Mutta pidän myös naisen siviili-tyylistä. Hän on rockahtava, minua vuotta nuorempi "lyyli", jolla on varmasti asennetta myös oikeassa elämässä.

Hän ei ole mikään kiiltokuvamainen Hollywood-tähti, vaan olen aina nähnyt hänet itsenäisenä, boheemina oman tiensä kulkijana.

Juliette on myös esiintynyt suomalaisyhtyeen Him videolla: Buried Alive by Love.

Kurkkaa video täältä: http://youtube.com/watch?v=QO2DUDKmaEk

7 comments:

 1. En suosittele elokuvaa Donnie Darko! Me katsottiin mun miehen kanssa se ja se oli kauhea pettymys. Todella sekava, aivan kummallinen leffa :(

  Seuraan muuten tätä leffablogiasi ja Pink Pionies-blogia :) Tykkään todella lukea juttujasi! :) Keep up the good work!

  ReplyDelete
 2. Minä taas suosittelen Donnie Darkoa. Se on toki erittäin kummallinen, mutta loistava elokuva! Jouduin sen kyllä pariin otteeseen katsomaan, että siitä jotain tolkkua otti ;-) Kysy vaikka Mikaelalta, sillä hän on aika reilusti hehkuttanut kyseistä leffaa.

  Juliette Lewis on ollut suuri suosikkini pitkään ja näin naisen bändinsä kanssa muutama vuosi sitten Ankkarockissa, ja se säväytti. Tykkään hänen rokkiasenteestaan!

  Drew Barrymoren suhteen mulla on ollut hyvin samanlaiset fiilikset ja vasta ihan viime aikoina olen alkanut pitä hänestä. Music and lyrics oli todella symppis. Pitää varmaan joskus tsekata tämä hänen esikoisohjauksensakin!

  ReplyDelete
 3. Hei Jonna ja kiitos kommentistasi. Minä olen lukenut useammasta blogista juttua tuosta Donnie Darkosta ja joteski tekisi mieli se katsoa, vaikka kommenttisi pistää hiukan jarrua rattaisiin.

  Ja kiva kuulla, että pidät kummastakin blogistani. Tämä leffablogi on vielä tosi vihreä, mutta pikkuhiljaa hyvää tulee ;-)

  Moi Päivi, muistan sinunkin kommentoineen tästä jotain ja Mikaela siis myös leffan kannalla. Kai se pitää siis jostain hankkia ja itsekin jossain vaiheessa katsoa. Oletko nähnyt elokuvan Confessions of a Dangerous Mind? Sekin kiinnostaisi.

  Miten on niin helppoa kuvitella Juliette Lewis rockariksi! Minä en itse asiassa ole tiennyt tuota aiemmin, vasta hiukan lisää hänestä luettuani tuo bänditouhu valkeni mulle. Ihana nainen! Ei mikään kiiltokuvamainen barbie-doll!

  Barrymoresta vielä sen verran, mutta oletko koskaan huomannut ajattelevasi, että hänen puheensa hiukan (onko se oikea sana nyt sitten tämä, en tiedä) lispaa. Minä en nimittäin saa aina kunnolla selvää hänen puheestaan. Tai ehkä se on tämä minun oma englannintaitoni, joka tässä nyt tökkää ;-)

  Mutta juu, tämä hänen ensimmäinen ohjaustyönsä on ihan hyvä, vaikkei Whip It nyt ole mikään mullistava kokemus. Mutta sellainen tyttöenergiaa uhkuva, realistinen ja värikäs kuvaus teksasilaisen nuoren tytön elämästä. Erityisesti itsekin täällä asuvana oli helppo samaistua päähenkilöön.

  ReplyDelete
 4. Olen nähnyt Confessions of a dangerous mindin, mutta siitä on vuosia, enkä oikein muista sitä. Muistan vain, ettei se kovin suurta vaikutusta minuun tehnyt - suuntaan tai toiseen. En tiedä, olisiko nyt tilanne toinen?

  Barrymore kieltämättä vähän "sössöttää" puheessaan. Tietysti itsellä on aina ne subtitlet apuna, joten en ole niin suuresti kiinnittänyt asiaan huomiota, muuten kuin tietynlaisena "esteettisenä" asiana...

  ReplyDelete
 5. Ok, minä en ole elokuvaa nähnyt ja hiukan kiinnostuin. Pitänee joskus Blockbusterissa käydessään vilaista, josko löytyisi valikoimista.

  Minua tosiaan hiukan välillä häiritsee Barrymoren puhetyyli, mutta olen koettanut päästä sen yli, sillä eihän se hänen näyttelijäntaitoihinsa toki vaikuta. Ja kun ei ole niitä subtitleita, niin joutuu joskus ihan tosissaan höristämään korviaan, että mitä sanoit?

  ReplyDelete
 6. Täällä yksi, joka on Jaken vuoksi katsonut Donnie Darkon. Periaattessa pidin siitä, vaikka se onkin kummallinen! Pitäisikin katsoa uudelleen. Josko se toisella kerralla avautuisi vähän enemmän. Gyllenhaalkin on tosi nuori siinä, vähän erinnäköinenkin!

  Drew Barrymore esitteli jossain kielilävistystään, olikohan se Ellenin showssa. Anteeks nyt, mutta mua puistattaa aina kielilävistykset..Siis se ajatus, että kieleen tehdä reikä.. Nytkin sain ihan kylmät väreet. Siksiköhän Drew sössöttää nykyään vielä vähän enemmän? Mutta muuten tosi hurmaava tyyppi, karismaattinen ja herttainen.

  Grey Gardensissa hyvä rooli! Siksi hänet siitä palkittiinkin!

  ReplyDelete
 7. Moi Sooloilija. Ha haa, ymmärrettävistä syistä olet siis katsonut Donnie Darkon. Pitänee itsekin yrittää löytää käsiinsä tuo elokuva.

  Ai Drew Barrymorella on kielilävistys? En tiennytkään. Kieltämättä kielilävistys on asia, joka saa minutkin kananlihalle. Kaikkein kamalin lävistys, minkä olen nähnyt, oli kerran eräässä raskaamman musiikin konsertissa, jossa komealla pitkätukkaisella pojalla oli melko suurikokonen lävistys kurkussa ja siitä roikkui todella isokokoinen ja painavanoloinen hela, josta voi vaikka vetää kaveria perässään... Apua!

  Barrymoren rooli oli Grey Gardensissa hyvä, tosin itse elokuva ei herättänyt minussa sen suurempia tunteita.

  Mutta tosiaan, Barrymore vaikuttaa tosi symppikseltä kaverilta. Eikös hänen businesskumppaninsa ole suomalaissukuinen nainen. Mikä hänen nimensä nyt taas olikaan, Nancy Juvonen.

  ReplyDelete