Sunday, March 7, 2010

Oscar voittajia - Oscar Winners

Oscar-ilta on ohi ja voittajat julistettu. Juontajapari Baldvin-Martin oli lavalla toimiva ja Oscar-gaala vilahti silmieni edessä nopeammin kuin osasin odottaa.

The Oscar night is now over and the winners are announced. The duo Baldvin-Martin was amazing on stage and the Oscar Gala was over sooner than I thought.

---------------------------

Mutta sitten voittajiin, joista käyn seuraavassa läpi niitä "tärkeimpiä".

But then, to the winners, from which I will reveal those that could be thought as being "the most important" ones.

Illan ehdoton voittaja oli elokuva The Hurt Locker, joka voitti yhteensä kuusi Oscaria seuraavissa kategorioissa: paras elokuva, paras ohjaus, paras alkuperäinen käsikirjoitus, paras ääni-editointi ja ääni-miksaus (saapi korjata, jos kahden viimeisen osalta suomennokseni meni mönkään...).

The ultimate winner of the night was The Hurt Locker, which won all together six Oscars, in the following categories: Best Motion Picture, Best Directing, Best Original Screenplay, Best Sound Editing and Best Sound Mixing.

Voitto parhaasta naispääosasta meni Sandra Bullockille roolistaan elokuvassa The Blind Side. Ja sanon nyt heti, että pidän Sandra Bullockista ja hänen roolinsa The Blind Sidessa oli mielestäni vahva, mutta omasta mielestäni voiton olisi kuitenkin ansainnut Helen Mirren roolistaan elokuvassa The Last Station=Viimeinen asema.

The winner of a best actress in a leading role was Sandra Bullock from her role in a movie The Blind Side. I like Sandra Bullock and I feel that her role in the Blind Side was strong, but I feel that Helen Mirren was so strong in her role in the movie The Last Station that the Oscar would've belonged to her.

Voitto parhaasta miespääosasta meni sen sijaan Jeff Bridgesille, eikä suotta. Kävin eilen katsomassa hänen tähdittämänsä elokuvan Crazy Heart ja hänen roolinsa teki minuun syvän vaikutuksen. Colin Firthin ollessa Bridgesin rinnalla vahva ehdokas, voitto meni mielestäni kuitenkin tällä kertaa täysin oikeaan osoitteeseen.

The winner of a best actor in a leading role category was Jeff Bridges, for a good reason. I saw the movie Crazy Heart yesterday and his role had a huge impact on me. Colin Firth was a tough competitor, but I feel that this Oscar went to a right guy.

Paras naissivuosa oli jo hiukan ennalta arvattavissa aiempien voittojensa perusteella. Voiton vei siis Mo-Nique roolistaan elokuvassa Precious.

The best actress in a supporting role winner was kinda easy to predict, since she had already won so many nominations. So the winner was Mo-Nique from her role in the movie Precious.

Samoin kuin paras miessivuosa-voittaja Christoph Waltz roolistaan elokuvassa Inglourious Basterds.

As well as the best actor in a supporting role winner Christoph Waltz from Inglourious Basterds.

----------------------------

Lisää voittajia voit kurkata mm. sivuilta: oscar.go.com. Mutta okei, nyt tuo kello pahus tikittää jo puolta yötä ja huomenna on aikainen herätys. Joten hyvää yötä (tai siellä Suomessa aamua). Huomenna (tai siis ehkä jo tänään) jaan teille ajatuksia punaisen maton osalta ;-)

You can find more winners from the oscar.go.com pages. But okay, now the clock is ticking close to midnight and I have to get up early. So good night and tomorrow I will share my thoughts about the Red Carpet ;-)


6 comments:

 1. Juu, oikeaan osoitteeseen menivät minun mielestäni, itse asiassa melkein kaikki! Olen suorastaan yllättynyt että mielipiteeni KERRANKIN meni näin yksiin akatemian kanssa ;O) Ja ihan loistavaa että saatiin ensimmäinen naisohjaaja joka voitti Oscarin!!

  ReplyDelete
 2. Moi Mikaela. Samaa mieltä kanssasi voitoista, menivät pitkälti oikeisiin käsiin, tosin olisin mieluusti nähnyt Helen Mirrenin lavalla ottamassa Oscaria vastaan omasta roolistaan Leo Tolstoyn vaimona Sofyana.

  The Hurt Locker oli hemmetin hyvä leffa ja jotenkin tuon pystimäärän osasi jo hiukan ennalta arvata (niinkuin säkin jo veikkasit, että saattaa viedä mm. paras elokuva voiton). Ja kyllä vaan, Kathryn Bigelowin voittoa oli kiva todistaa!

  Minä olen kuitenkin ehkä kaikkein iloisin Jeff Bridgesin voitosta. Miehen roolisuoritus oli unohtumaton ja vaikka itse tarina oli hyvin tutuntuntuinen, se toimi, tai ehkä se juju olikin just siinä... ;-)

  ReplyDelete
 3. Naistenpäivän kunniaksi naisohjaaja palkittiin, hienoa! (Vaikken itse elokuvasta olekaan innostunut).

  Hyvät voittajat, siis nämä pääkategoriat.
  Pitääpä tutustua paremmin käsikirjoitus, lavastus ym. palkittuihin..

  ReplyDelete
 4. Moi Sooloilija. Bigelowin voitto oli hieno asia, vaikkakin sitä osasi jo hiukan etukäteen aavistella. Minä kyllä itse asiassa pidin The Hurt Lockerista, vaikken yleensä lämpene sota-aiheisille elokuville. Tämä oli hiukan eri tavalla toteutettu, tuoden esille vaativaa ja vaarallista pomminpurkajan työtä tekevän sotilaan arkea ja sitä huumaavaa tunnetta, mikä sotilaalle voi sodankäynnistä syntyä.

  Minä kyllä iloitsin todella paljon myös Jeff Bridgesin voitosta! Crazy Heart yllätti minut ihan täysin. Mutta kirjoitan leffasta tarkemmin lähipäivinä.

  ReplyDelete
 5. Moi Sari! Olipa kiva taas lueskella blogia ja näitä oscar juttuja, viime yön valvoin kyllä töissä ja sivusilmällä välillä katselin, lähinnä oscareiden alkuosaa, loppuosa jäikin sitten ihan hämärän peittoon kun piti tehdä töitäkin ;)
  Monta mielenkiintoista leffaa on siis taas listalla, Jussi varmaan innostuu tuosta grazy heartsista, miksen minäkin. Liisa ihmemaassa on myös minun lapsuuden suosikki ja perjantaina se onkin ensi-illassa täällä, katsoin juuri että se on lähes loppuunmyyty jo.
  Terkkuja sinne :) me ollaan kotiuduttu, aikamoista haipakkaa kyllä ollut, mut mukavaa sellaista!
  Karo
  ( en saa omaa profiilia tuohon tästä työkoneesta niin siksi "tuntematon")

  ReplyDelete
 6. Moi Karo ja kiitos kommentistasi. Kiva, kun käyt täällä lueskelemassa mun leffahöpinöitä, joihin tosin kannattaa suhtautua pienellä varauksella, meillä kun kaikilla on kuitenniin niin erilainen leffamaku... ;-)

  Mutta mä kyl arvaan, että Jussi tulis tykkäämään Crazy Heartista. Yllätti minutkin ihan täysin. Jotenkin kuvittelin, ettei country-muusikko-tarina jaksaisi ehkä kiinnostaa, mutta väärässä olin, taas kerran.

  Liisa Ihmemaassa oli hyvä, tosin aika tummasävyinen leffa, mutta sen nyt saattoi arvata, kun leffan takaa löytyy Tim Burton.

  Minä FB:stä huomasinkin jotain sun kommentteja ja niistä päättelin, että taidatte olla jo Suomessa. Miltä tuntuu? Varmasti ihanaa olla takas kotona! Meilläkin on ollut vähän samansuuntaisia suunnitelmia täällä, mutta nyt näyttää siltä, että suunnitelmat taas muuttuivat hiukan. Noh, ehkä me täältä joskus sinne Suomeenkin lopulta tullaan... ;-)

  ReplyDelete