Wednesday, March 3, 2010

Alice in Wonderland

Perjantaina saa Yhdysvalloissa ensi-iltansa omasta lapsuudestani tuttu ja hiukan uudenlaiset kasvot Tim Burtonin käsissä saanut Disney-klassikko Alice in Wonderland.

On Friday this movie will be on theaters here in US. A movie which is so dear to me from my childhood. This movie has changed in the hands of Tim Burton. It is of course Alice in Wonderland.

Myönnän heti olevani edelleen Disney-elokuvien perään ja tätäkin ensi-iltaa olen odottanut pitkään!

I have to admit that I am a bit of a Disney freak and I have waited for this opening for a while now!

Arvatenkin olen heti perjantaina rynnimässä tätä katsomaan ja toivon, etteivät odotukseni ole liian korkealla.

So yes, I will hurry to the theaters on Friday and hopefully my expectations are not too high.

Leffajulisteetkin ovat jo niin koukuttavan upeita, että uskallan olettaa luvassa olevan melkoista visuaalista herkuttelua.

Even the movie posters are so hookingly gorgeous, that I can already expect the movie also be a delightful and a visual masterpiece.

Rooleissa mm. Johnny Depp (Mad Hatter), Matt Lucas (Tweedledee, Tweeldedum) sekä Helena Bonham Carter (The Queen of Hearts).

In the roles you can see names like Johnny Depp, Matt Lucas and Helena Bonham Carter.


Itse Alicen roolissa näyttelee minulle vielä melko tuntematon nimi Mia Wasikowska.

Alice herself is played by a new face (at least to me) Mia Wasikowska.

--------------------------------

Alice in Wonderland on yksi lapsuuteni suosikeista. Minä rakastin suomeksi käännettyä Liisa Ihmemaassa kirjaani ja sen kuvitusta Irvikissoineen (kissaihminen kun olen), kellon kanssa juoksevine kaneineen, hassuine pelikorttisotureineen, jättisuurine sienineen ja piippua polttavine perhostoukkineen. Liisa Ihmemaassa herätti visuaalisen kiinnostuksen jo pienessä lapsessa ja nähtyäni lopulta saman sadun piirrettynä, tuli siitä heti yksi suosikeistani.

Alice in Wonderland was one of my childhood favorites. I loved my Alice in Wonderland book and the illustration especially. I can still remember the funny Cheshire cat (being a cat person that I am), the rabbit with it's watch, the playing card soldiers, the giant mushrooms and the pipe smoking caterpillar. Alice got my visual interest alive even as a small child and when I watched the movie a little later, it became one of my favorites, immediately.

Siispä Liisan/Alicen entisenä ystävänä onkin varsin mielenkiintoista lähteä mukaan seikkailuun tässä 2000-luvun versiossa. Alice palaa synkentyneeseen ja kovin muuttuneeseen Wonderlandiin ja kohtaa tuttuja kasvoja aina hullunkurisesta Mad Hatterista ilkeään ja pahansuopaan Queen of Heartsiin.

So, being an old friend of Alice already, I am so curious to see this new version. Alice returns to this darkened and changed Wonderland and meets some familiar faces from crazy Mad Hatter to the evil Queen of Hearts.

Melkoista pyöritystä on jo trailerin mukaan tiedossa, lisää pätkiä ja kommentteja voit kurkata täältä:

You can see a trailer and some comments from here:

http://www.imdb.com/video/imdb/vi454820889/

10 comments:

 1. Oi, tässä on elokuva, jota odotan enemmän kuin mitään muuta ensi-iltaa koko vuonna! Suomen ensi-ilta on 12.3. Rakastan Tim Burtonin elokuvien visuaalisuutta ja rakastan myös Disney-elokuvia, joten minunkin odotukseni ovat korkealla. Odotan innolla kommenttejasi elokuvasta, Sari!

  ReplyDelete
 2. Hei Lumiomena. Olen kyllä aivan täpinöissäni tästä ensi-illasta! Minulle visuaalisuus on usein leffoissa tosi ISO asia, joten kovasti odotan tätä Burtonin leffaa. Ja Disney elokuvat, mä luultavasti katson niitä vielä kiikkustuolissakin. Olen niihin ihan yhtä koukussa kuin perheemme 5-veekin.

  Voi voi, vielä olisi maltettava pari päivää... ;-)

  ReplyDelete
 3. Kuten tuolla jo kirjoittelinkin ja olitkin käynyt kommentoimassa, leffa on ihan täydellinen viiden tähden satu :) Rakastuin siihen täysin ja olisin voinut saman tien katsoa sen uusiksi!

  Mielenkiinnolla odotan sinun näkemystäsi :) oikein mukavaa leffaa!

  ReplyDelete
 4. Moi Päivi. Mä en uskaltanut olleskaan lukea sun postausta aiheesta, huomasin vain heti ne viisi tähteä ja kuume senkun kohoaa ;-)

  Kommentoin kyllä heti tunnelmia, kunhan nyt pääsen perjantaina leffan katsomaan.

  ReplyDelete
 5. Jostain kumman syysta en ole ikina oikein syttynyt tahan Mr Deppiin (ymmarran etta olen selvassa vahemmistossa !) - mutta kaikki nakemani mainokset ovat olleet niin vetoavia, etta perjantaina on paastava kuviin. Kiitos etukateisannoksesta !

  ReplyDelete
 6. Se minun postaus olikin vaan pieni hehkutus, ei varsinainen kunnon arvostelu :)

  Mikähän lie, kun tästä blogista eivät kommentit tule sähköpostiin vaikka olen klikannut sen "subcribe" -kohdan? Ihmettelin joskus että jopas kun Sari ei kommentoi takaisin, ja sitten huomasinkin että olithan sinä kommentoinut, viesti siitä vaan ei ollut tullut postiini... :/ On vähän outoa.

  ReplyDelete
 7. Ihan hölmöä, mä odotan eniten sitä jänistä!! En Deppiä enkä Bonham-Carteria vaan tuota hemmetin kania kello kädessä...En tiedä miksi mutta tämä yksittäinen hahmo vetoaa ulkonäöltään minuun enemmän kuin muut näkemäni promokuvat ja trailerit yhteensä ;O)

  ReplyDelete
 8. Moi Leena. Minun pitää kyllä heti myöntää olevani hiukan heikkona Johnny Deppiin, mutta ei tämä leffa minua kiehdo pelkästään hänen vuokseen. Kyllä itse tarina tässä nyt on päällimmäisenä, niin ja visuaalinen puoli, ehdottomasti. Täällä jo odotan hyvin tohkeissani huomista päivää ja ensi-iltaa! Laitahan sinäkin sitten omia tuntemuksiasi leffasta, kun olet sen nähnyt. Mä koetan skraapustaa jotain hetimiten leffakokemuksen jälkeen.

  Moi Päivi, ahaa, ehkä sitten uskallan käydä lukaisemassa ton sun postauksen aiheesta. Mä en nyt vaan halua tietää liiaksi leffan juonesta, vaikka trailereiden perusteella jo pientä aavistusta itse juonenkulusta onkin.

  Höh, mikähän siinä sitten on, etteivät mun kommenttini näy sun sähköpostissasi? Onpa kumma juttu...

  Moi Mikaela. Sinä odotat jänistä, minä taas Irvikissaa. Mutta mä kyllä tykkäsin kersana tuosta kanistakin tosi paljon. Saas nähdä, kuka vie voiton perjantaina ;-) Arvaan kyllä, että Helena-täti voi olla myös roolissaan aika mainio, Johnny voi olla Mad Hatterin roolissaan hiukan altavastaaja herttarouvaan verrattuna.

  Mutta mä kyllä odotan tätä ihan täpöillä, eikä mua toi mediahössötys haittaa lainkaan. Täällähän Alice in Wonderlandia tunkee nyt ovista ja ikkunoista. Tällä viikolla olen nähnyt televisiostakin trailereita ainakin kolme kertaa. Ja leffateatterissa eilen käydessäni Alice julisteita poukkoili päin näköä joka seinältä.

  ReplyDelete
 9. Tama oli ihan todella visuaalinen makupala - ja kuten ennustit, ei se nyt ollut ihan vaan sita Deppia. Olin positiivesti yllattynyt myos Liisaa esittaneen Mia W:n suoritukseen - hanen suorituksensa parani koko ajan. Melkein tekisi mieli pyytaa postitse suomenkielinen Liisa Ihmemaassa luettavaksi leffan jaljeen....

  ReplyDelete
 10. Moi Leena, minä myös pidin tästä monella tapaa. Niin visuaalisesti, tarinankerronnaltaan ja näyttelijäsuorituksiltaan. Vaikka Bonham Carter ja Depp ovatkin vahvoissa rooleissaan, ihastutti nuori Wasikowska Liisana myös minua. Koetan saada tästä kirjoitettua piakkoin, nyt on talossa täysi hulina päällä, kun tyttären kaveri on kyläilemässä ja vasta tulimme suomikoulusta. Että ohjelmaa piisaa... ;-)

  ReplyDelete